17.07.2014. Jazz Kamp Kranj

Desetogodišnja suradnja Grožnjana i Kranja, koje je na početku povezao jazz da bi se kasnije ova dva grada sprijateljila i na drugim područjima, nastavit će se dalje i obnovit će se sporazum o prijateljstvu, rekli su u četvrtak na početku koncertne večeri načelnici Grožnjana i Kranja, Claudio Stocovaz i Mohor Bogataj.

Konkretno, prije deset godina dugogodišnje prijateljstvo vibrafonista i pedagoga Boška Petrovića, koji je u Grožnjanu pokrenuo festival i jazz školu te slovenskog gitarista Primoža Grašiča rezultiralo je suradnjom dviju jazz škola, da bi kasnije Grožnjan i Kranj potpisali sporazum o suradnji. Tako svake godine delegacija Kranja posjeti Grožnjan te nastupi ekipa mentora i učenika iz Jazz Kampa Kranj, a grožnjanci pak nastupaju na njihovom festivalu u kolovozu. Ovoga puta nastupio je sastav Gala Art Orchestra, koji čine pjevač Blaž Vrbič, gitarist Klemen Smolej, trubač Gregor Grašič, saksofonisti Lovro Ravbar i Lenart Krečič, trombonist Benjamin Prešern, kontrabasist Goran Rukavina i bubnjar Jure Rozman.

Oni su pak priredili večer jazz standarda od kojih su mnogi bili u vrlo plesnim aranžmanima, što je publika iskoristila te se uskoro prostor Balwan Cityja pretvorio u plesni podij. Redale su se dobro znane melodije poput "Buona sera signorina", "Blue Moon", "Besame Mucho", "Sing Sing" i drugih, a koncert su završili zanimljivom izvedbom hita Georgea Michaela "Careless Whisper". Dugim aplauzom publika ih je pak dozvala na bis, te su oni večer završili skladbom "Quisaz Quisaz". Usred koncerta priredili su iznenađenje za svog trombonista Benjamina Prešerna, koji je imao rođendan, a nakon što su mu kolege glazbenici odsvirali "Sretan rođendan", dobio je i tortu. (T. TIDIĆ/ www.glasistre.hr)

 

         
 

OPĆINA GROŽNJAN
Umberta Gorjana 3
52429 GROŽNJAN-GRISIGNANA

Web:
www.groznjan-grisignana.hr

   

Jeunesses Musicales Croatia
Adresa Trg S. Radića 4,
10000 Zagreb, Croatia

Web:
http://www.hgm.hr

 
Copyright: Jazz is Back BP ; Development Studio web art