23.07.2014. Renee Manning & Lasse Lindgren with Jazz is Back! All Stars

Dvostruka porcija jazza servirana je u srijedu brojnoj publici na grožnjanskom Balwan Cityju u sklopu Festivala Jazz is Back! BP, gdje su nastupili švedski trubač Lasse Lindgren i njujorška pjevačica Renee Manning, uz pratnju sastava Jazz is Back! All Stars koji čine pijanist Neven Frangeš, gitarist Elvis Stanić, kontrabasist Andy McKee, bubnjar Karlheinz Miklin i saksofonist Charlie Miklin. 

U prvom dijelu koncerta Lasse Lindgren predstavio je trubu kao instrument u potpuno drugačijem svjetlu no što je to uobičajeno - u nekim skladbama je svirao trubu preko pedale s efektima koji su mijenjali zvuk, a u kombinaciji s looperom stvarao je interesantne efekte i višeglasne dionice.

Uz jazz klasike poput "Footprints" Waynea Shortera i "Impressions" Johna Coltranea, izveo je i nekoliko švedskih tradicijskih pjesama - naravno, u jazz aranžmanu.

Njujorška pjevačica Renee Manning, koju uspoređuju s Dee Dee Bridgewater, priredila je pravu jazz, blues i soul glazbenu poslasticu. Izuzetnom interpretacijom klasika poput "The Nearness of You", "Since I Met You Baby" ili pak "Autumn Leaves" digla je na noge brojnu grožnjansku publiku, a u zadnjoj, njenoj autorskoj skladbi, "You Ain't Gonna Miss A Good Thing Till it's Gone" na pozornici su joj se pridružili polaznici radionice pjevanja koju Manning vodi pri Ljetnoj jazz školi HGM-a.

Cijelo vrijeme Manning je imala odličnu komunikaciju s publikom, koja je na kraju i zapjevala s njom i glasnim aplauzom pozvala ovu sjajnu pjevačicu i Jazz is Back! All Stars Band na bis, kad su izveli baladu "Body and Soul". (T. TIDIĆ/www.glasistre.hr)

 

         
 

OPĆINA GROŽNJAN
Umberta Gorjana 3
52429 GROŽNJAN-GRISIGNANA

Web:
www.groznjan-grisignana.hr

   

Jeunesses Musicales Croatia
Adresa Trg S. Radića 4,
10000 Zagreb, Croatia

Web:
http://www.hgm.hr

 
Copyright: Jazz is Back BP ; Development Studio web art