26.07.2014. Charlie Miklin Quintet

Profesor na Jazz akademiji u Grazu, vrhunski saksofonist, skladatelj i pedagog Karlheinz Charlie Miklin održao je u subotu u grožnjanskoj dvorani Kaštel koncert, zajedno sa sastavom Charlie Miklin Quintet. To je još jedan koncert iz ciklusa festivala Jazz is Back! BP, a uz Miklina nastupili su još trombonist Luis Bonilla, pijanist Davor Dedić, kontrabasist Andy McKee i bubnjar Karlheinz Miklin Jr.

Svi glazbenici koji su se predstavili na ovom koncertu ujedno su i dio nastavničkog tima Ljetne jazz škole HGM-a koja je u tijeku, a u Kaštelu su pak predstavili svoje sviračko umijeće kroz repertoar jazz standarda kao i Miklinovih autorskih skladbi. Repertoar je bio sastavljen od skladbi raznih raspoloženja - od meditativno sjetnih do temperamentnih kompozicija gotovo plesnog ritma, u kojima su ovi jazz virtuozi pokazali da sjajno barataju svojim instrumentima.

Brojna publika je pak njihovu svirku nagradila aplauzima, kako nakon brojnih solo dionica, tako i na kraju svake skladbe. (T. TIDIĆ/www.glasistre.hr)

 

         
 

OPĆINA GROŽNJAN
Umberta Gorjana 3
52429 GROŽNJAN-GRISIGNANA

Web:
www.groznjan-grisignana.hr

   

Jeunesses Musicales Croatia
Adresa Trg S. Radića 4,
10000 Zagreb, Croatia

Web:
http://www.hgm.hr

 
Copyright: Jazz is Back BP ; Development Studio web art